Eczane Levhaları ve Sıcaklık, Nem Takibi Hakkında Yönetmelik Değişikliği İle İlgili Açıklama

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 15.03.2017 tarihinde (bugün) “İl Sağlık Müdürlüklerinin Dikkatine” başlığı ile bir duyuru yayımlanmış olup aşağıdaki şekildedir:

“Bilindiği üzere 12/04/2014 tarihli ve 28970 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin Geçici 4 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkraları 11/03/2017 tarihli ve 30004 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) 20 nci maddenin yedinci fıkrasında yer alan, “kritik durumlarda uyarı verecek erken uyarı sisteminin ve geriye dönük hafıza kaydı bulunan termometrenin bulunması” yükümlülüğü bu hükmün yürürlüğe girdiği tarihten sonra açılan ve nakil olan eczaneler tarafından en geç 31/12/2017 tarihine kadar, diğer eczaneler tarafından en geç 31/12/2018 tarihine kadar yerine getirilir.

(2) 25 inci maddenin ikinci fıkrasında yer alan “özellikleri Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulur” yükümlülüğü bu hükmün yürürlüğe girdiği tarihten sonra açılan ve nakil olan eczaneler tarafından en geç 31/12/2017 tarihine kadar, diğer eczaneler tarafından en geç 31/12/2018 tarihine kadar yerine getirilir.”

Bu doğrultuda Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulması ile kritik durumlarda uyarı verecek erken uyarı sisteminin ve geriye dönük hafıza kaydı bulunan termometrenin bulunması yükümlülüklerinin mezkur hükmün yürürlüğe girdiği 11/03/2017 tarihinden sonra açılan ve nakil olan eczaneler tarafından en geç 31/12/2017 tarihine kadar, diğer eczaneler tarafından ise en geç 31/12/2018 tarihine kadar yerine getirilmesi gerektiği hususları önemle duyurulur.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

29.06.2017 PERŞEMBE  NÖ.ECZ.
ZÜMRÜT ECZANESİ  Sıradaki