BAŞKANIMIZDAN

ÖNEMLİ DUYURULAR
SGK RECETE TESLİM GÜNÜ HAKKINDA...
AĞUSTOS AYI MOBİL LİSTESİ HAKKINDA...
TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL 2017 NÖBET ÇİZELGESİ HAKKINDA...
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN DUYURUSU
TEMMUZ AYI 2017 MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA
HAZİRAN AYI (2017) MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA
MAYIS AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA...
SGK RECETE TESLİM GÜNÜ HAKKINDA...
NİSAN AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA...
NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 NÖBET ÇİZELGESİ
Mart ayı mobil turnike listesi hakkında...
ŞUBAT AYI MOBİL HEKİM LİSTESİ HAKKINDA...
SGK FATURALARI'NIN TESLİM TARİHİ HAKKINDA
OCAK 2017 MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA
OCAK ŞUBAT MART 2017 NÖBET ÇİZELGESİ HAKKINDA GÜNCEL...
ARALIK AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA
KASIM AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA
EKİM KASIM ARALIK 2016 NÖBET LİSTESİNDEKİ DEĞİŞİKLİK HAKKINDA GÜNCEL...
EKİM AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA...
AĞUSTOS AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA
TEMMUZ AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA
TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL 2016 NÖBET ÇİZELGESİ HAKKINDA GÜNCEL
HAZİRAN AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ ...2016...
MAYIS AYI MOBİL TURNİKE LİSTESİ HAKKINDA
NİSAN-MAYIS-HAZİRAN 2016 NÖBET ÇİZELGESİ EN SON HALİ(30.03.2016)
MART 2016 MOBİL TURNİKE LİSTELERİ

İSTATİSTİKLER

SGK VE TEB ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI.
Bilindiği üzere, 01.02.2012 tarihinde imzalanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol”ün 9.1 maddesi uyarınca, mevcut Protokolün yürürlük süresi 01.07.2015 tarihi itibari ile sona ermekte iken, yapılan ek protokollerle, yürürlük süresi önce 01.10.2015, ardından 31.12.2015 tarihine uzatılmıştı.

Türk Eczacıları Birliği’nin 3-6 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşen 40.Olağan Büyük Kongresinde yapılan seçimle göreve gelen 40.Dönem Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu, 10.12.2015 tarihi itibariyle görevine başladı ve aynı gün, SGK yetkilileri ile protokol görüşme sürecine devam edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun ve Türk Eczacıları Birliği’nin, protokol ile ilgili heyetleri, 10.12.2015 – 30.12.2015 tarihleri arasında 9 görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşme sürecinde, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, 18.12.2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile de bir görüşme gerçekleştirerek, Sayın Bakana protokol görüşme süreci ve eczacıların içinde bulunduğu ekonomik durum ve SGK protokolü ile ilgili ekonomik taleplerimiz hakkında bilgi sundular.

Sayın Bakan tarafından, Türk Eczacıları Birliği’nin protokole ilişkin ekonomik taleplerinin, bütçe görüşmelerinin devam etmekte olması nedeniyle, Ekonomi ve Koordinasyon Kurulunun gündemine hemen alınamayacak olduğu ifade edildi. Ancak, mevcut protokolün yürürlük süresinin sona ermesine çok kısa süre kalmış olması itibariyle, protokol görüşmelerinin, ekonomik talepleri içeren maddeler haricinde kalan maddeler üzerinden yürütülerek, Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında, 3 ay süreli bir protokol imzalanması ve ekonomik talepleri içeren maddelerin durumunun da 31.03.2016 tarihine kadar sonuçlandırılması hususunun imza altına alınması taraflarca uygun görüldü. Protokolde yer alan 9.1 Maddesi de buna uygun olarak “9.1. Bu Protokol 01/01/2016 tarihinde yürürlüğe girer. 31/03/2016 tarihine kadar geçerlidir. TEB tarafından Kuruma gönderilen taslak protokol metnindeki ekonomik talepler, taraflar arasında 31/03/2016 tarihine kadar görüşülüp neticelendirilecektir. 31/03/2016 tarihine kadar yapılacak olan yeni protokol çalışmaları kapsamında taraflarca Protokol maddeleri üzerinde görüşmeler yapılacaktır. Süre bitiminde herhangi bir nedenle protokolün imzalanamaması durumunda görüşmeler devam eder, yenisi imzalanıncaya kadar bu Protokol hükümleri geçerlidir.” şeklinde düzenlendi.

Varılan mutabakat sonucunda oluşan protokol metni, 31.12.2015 tarihinde imzalandı.

01.01.2016-31.03.2016 tarihleri arasında geçerli olacak olan protokol metni ile yapılan düzenleme ve değişiklikler, ekte yer alan dosya üzerinde belirtilmiştir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

MERKEZ HEYETİ

31.12.2015 tarihinde imzalanan Protokol Metni için tıklayınız.
Protokol ile yapılan düzenleme ve değişikliklerin yer aldığı dosya için tıklayınız.

20.08.2017 PAZAR  NÖ.ECZ.
YAŞAM ECZANESİ  Sıradaki