SGK Tarafından Yayımlanan “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenleme” Konulu Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından www.sgk.gov.tr de yayımlanan 21.06.2017 tarihli duyuru ile, 08/06/2017 tarih, 30090 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış bulunan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu ile Alternatif Geri Ödeme Komisyonu kararları gereği Sağlık Uygulama Tebliği eki Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesinde (Ek-4/D) 21.06.2017 tarihinde yürürlüğe girecek bir düzenleme yapıldığı bildirilmektedir.

Yapılan düzenleme aşağıda belirtilmiş olup, tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

HASTA KATILIM PAYINDAN MUAF İLAÇLAR LİSTESİNDE YAPILAN

DÜZENLEMELER

“Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği” eki “Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi” başlıklı (Ek-4/D) listesinde aşağıdaki düzenleme yapılmıştır.

MADDE 1- 15.4. Barsak operasyonundan dolayı oluşan malabsorbsiyonlar ve malnütrisyonlar. İlk iki yaşta inek sütü alerjisi. Doğuştan metabolik ve kalıtsal hastalıklar başlıklı maddesinin, 15.4.1.11. Kolik asit* (Sadece E.88.8 ICD kodu kullanılarak 3 Beta Hidroksi Steroid Dehidrogenaz (BHSD) tanısında muaftır) başlıklı alt maddesi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

15.4.1.11. Kolik asit* ( E.88.8 ICD kodu kullanılarak sadece 3 Beta Hidroksi Steroid Dehidrogenaz (BHSD) ve Zellweger Sendromu tanılarında muaftır.

Duyuru metni için tıklayınız.

24.07.2017 PAZARTESİ  NÖ.ECZ.
LOKMAN ECZANESİ  Sıradaki