Meslektaşımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığı ülkemizde eczacılara yönelik saldırılar devam ediyor. Geçen yıl görevleri başında şehit edilen dört meslektaşımız ve nöbetlerimiz sırasında yaşadığımız soygun, darp, şiddet olayları hafızamızdan silinmemişken bu kez Kahramanmaraş’ta meslektaşımız Ecz. Erdem Poyraz 03.07.2017 Pazartesi günü sabah saatlerinde eczanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmıştır. Yoğun bakımda olan meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmaması bizlerin en büyük sevinci olmuştur. Güpe gündüz yapılan bu saldırı gösteriyor ki biz eczacıların sadece gece nöbetlerinde değil normal çalışma saatlerinde dahi can güvenliliği bulunmamaktadır.

Türkiye’de sağlıkta şiddet, yapısallaşmış ve kronikleşmiş bir durum haline gelmiştir. Şiddetin bir halk sağlığı sorunu olduğu unutulmamalıdır. Alınan hiçbir önlem sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmelerini dahi sağlamamaktadır. Ülkemizde şiddet uygulayanlara karşı cezai yaptırımların yetersizliği şiddeti tırmandırmakta bu tür olayların tekrar yaşanmaması için öncelikle cezai yaptırımlar yeniden düzenlenmeli ancak sadece cezai yaptırımlar ile yetinilmeyerek şiddetin yapısal nedenlerini ortadan kaldıracak etkili tedbirler alınmalıdır.

Meslektaşımıza tekrar geçmiş olsun dilerken sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti bir kez daha kınıyoruz. Türk Eczacıları Birliği olarak, tüm yetkilileri eczacıya ve sağlık çalışanlarına şiddet ile mücadele konusunda göreve davet ediyoruz.

24.07.2017 PAZARTESİ  NÖ.ECZ.
LOKMAN ECZANESİ  Sıradaki