15 Temmuz Hain Darbe Girişimini Bir Kez Daha Lanetliyoruz

Basına ve kamuoyuna,

Siyasal tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Ülkemize, insanlarımıza, demokrasimize ve ulusal iradenin temsilcisi Gazi Meclisimize kasteden bu hain kalkışmaya tüm yurttaşlarımızla dur dedik. Bu vesileyle sokaklara dökülerek tanklara gövdesini siper edenler arasında yitirdiğimiz 249 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aynı acıların bir daha asla yaşanmamasını temenni ediyoruz.

15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimi; ulusal birlik ve beraberliğin, cumhuriyetin, demokrasinin ve hukuk devletinin hava gibi, su gibi değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Söz konusu değerler etrafında kenetlenerek ortak bilinçle hareket ettiğimizde ülke ve millet olarak aşamayacağımız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyoruz.

İnsanın yaşama hakkını her şeyin üstünde tutan, toplum sağlığını önceleyen bir mesleğin mensupları olarak biz eczacılar, her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin ve halkımızın hizmetinde ülkemizin aydınlık yarınları ve sağlıklı bir gelecek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

MERKEZ HEYETİ

24.07.2017 PAZARTESİ  NÖ.ECZ.